Suntem noi. Zi de zi aceiaşi? Zi de zi alţii? Suferim schimbări radicale. Le acceptăm cu supunere. Nu încercăm să ne revoltăm în faţa destinului. El rămîne întipărit în amintirea predecesorilor. Oamenii încearcă să monopolizeze, să domine vădit. Îi criticăm. Şi totuşi, nu suntem şi noi la fel? Atunci ne înecăm într-o tăcere apăsătoare, care devine una dureroasă.
Fiecare fiinţă este un argument împotriva confuziei. Indiferent de valoare, fiecare cuvânt ne individualizează, accentuându-ne moralitatea. Fiecare gînd este un produs spiritual. Este al nostru. Avem pe deplin drepturile de autor. Deşi uneori visele noastre se suprapun cu cele ale unui străin, nu înseamnă că ne vom concentra într-o singură raţiune. Fiecare cugetare îsi are unghiul specific. Fiind privit de ochi diferiţi, vor apărea concepte diverse. Nu mai e nevoie să avem frică de prejudecăţi. Produsul finit este conceput în dependenţă de materia primă, propria experienţă. Prin ea respirăm. Prin ea trăim. Ea ne pune în posesie harul autocunoaşterii şi a perceperii lumii din jur. Ceea ce ne este străin la prima vedere, ne devine apropiat sufletului cu timpul. Anume el este cel care ne modifică materia ereditară. O falsifică în subconştientul nostru. Încercînd a fi diferit, rămâi acelaşi ins. Neobservat de nimeni.
Părăseşte lumea, dar rămîi pe pămînt. Gîndeşte, dar uită de raţionamente şi logică. Fii liber, dar leagă-te de propria soartă. Visează, dar nu părăsi nici pentru o clipă realitatea. Doar aşa vei fi acel tu, care eşti de fapt! Uneori ne lăsăm copleşiţi de emoţii şi ne detaşăm de existenţa obiectivă. Ne trezim în altă eră la nivel sentimental. Pierdem unicile şanse. Credem doar într-un simplu hazard, care ne hrăneşte cu cîte o bucurie de moment. Suntem fericiţi, pentru că la altceva nu rîvnim.
Nu contenesc să gîndesc. Nu degeaba suntem oameni diferiţi. Deci, suntem meniţi să fim diferiţi şi ca materie intelectuală. Încercarea este un eşec. Resemnarea – o pierdere prematură. Tentativa – o eventuală izbîndă. Ceea ce suntem ne face altfel. Păstrarea acestei informaţii izvorîte involuntar este absolut indispensabilă. Astfel reprezentăm variaţii continue, formîndu-ne Personalitatea.

Reclame