111Doamne, dă-mi să rezolv toate problemele existente, dar numai nu pe cele cu care mă confrunt eu. Cum mâncarea la vecini e mai bună şi colegul e mereu mai norocos ca tine, aşa şi problemele mele par a fi mai complicate. Înclin să cred că nu au soluţie, dar uit de remarca profesorului de matematică : “Dacă nu sunt soluţii, e mai scurtă rezolvarea”. Oricât de absurd ne pare, lipsa unei soluţii exclude consecinţele. Cât de „logică” nu ar pretinde a fi matematica, eu rămân la ideea că vreau complicaţii, deci, probleme cu soluţii.
Doamne, dă-mi să rezolv algoritmi, matrice, ecuaţii, inecuaţii, funcţii. Orice. Dă-mi şi derivate. Mai dă-mi şi geometrie să fac. M-aş ocupa de toate în schimbul celor de ordin pragmatic. De la 7 ani tot învăţ. Sute de pixuri, sute de caiete şi foi în van, căci lecţia rămâne mereu neînvăţată. Ce mândrie să fii expert în atâtea materii, să ai atâtea diplome, dar să ajungi zi de zi în acelaşi punct: cel de unde ai pornit. Nici măcar nu tu ai pornit, ci părinţii tăi. Poate că e vorba de bunici, dar acum eşti convins că părinţii sunt cei care au mişcat lumea din loc, căci ei au învăţat să trăiască. Ei au învăţat să se bucure de o zi de odihnă, să profite de timp frumos şi să se plimbe. Doar tu stai acum în faţa monitorului şi pretinzi a fi pierdut în propriul destinul. Află că nu eşti primul, dar eşti unul dintre atâţia.
Doamne, dă-mi să duc la şcoală un copil care întârzie mereu, dă-mi să fac eu primii paşi ai unui suferind, dă-mi să stau eu în rând la medic. Ba chiar pedepseşte-mă cu teste complicate. Fie ele de fizică. De informatică. De geografie. Le-aş găşi rezolvarea în cărţi, dar nu şi în oameni.Condamnă-mă să trăiesc o dragoste neîmpărtăşită. Dar numai de auz şi văz scuteşte-mă pentru o clipă. Mi s-au iritat toate terminaţiile de la atâta tupeu, iar sufletul s-a ostenit de atâta naivitate. Ea şi-a găsit adăpost în raţiune şi a îndrăznit să îmi pătrundă în zonele nesondabile ale eului. Rămâne ascunsă mult timp în mine până când se scurge pe margini, anunţându-mă că am trăit doar în iluzii şi visuri.
Doamne, aruncă-mă în trecut… să fac aceleaşi erori de altădată, dar să nu îmi pese de consecinţe.

Reclame